Hvis menuen ikke vises i venstre side, gå til Startsiden

Servas Denmark

Sådan bliver du medlem af Servas:

Ny rejsende, læs punkt 1-9
Har du rejst med Servas før, læs punkt 9
Ny vært, læs punkt 10
Medlem uden at være vært eller rejse lige nu, læs punkt 11


(Ny ordning: "eStamp i ServasOnline". Danske rejsende laver LOI i ServasOnline. Feb. 2019.)

Du er klar til at rejse ud og kontakte værter, når du har eStamp og gyldighedsdato på din profil i ServasOnline, så værter kan se, at du er godkendt.

Du skal tage et print af dit Letter of Introduction med på rejsen.

1. Gå ind på servas.org og klik på "How to Join Servas"
Vælg "Danmark" og skriv i beskeden, at du vil være rejsende, om du evt har været medlem før, og din adresse, telefonnummer, m.m.

2. Interview
Du skal til et interview hos en vært eller tidligere rejsende i dit område for at blive godkendt.
Det er en uformel samtale, hvor du fortæller lidt om dig selv, og hvorfor du gerne vil rejse med Servas. Intervieweren besvarer spørgsmål, giver gode råd og fortæller om sine erfaringer. Intervieweren fortæller dig om Letter of Introduction, som du skal have med på rejsen. Du kan se et eksempel her.

Du bliver kontaktet pr. telefon eller e-mail med navne og adresser på interviewere i dit område samt det beløb, du skal indbetale (se punkt 8).
Du arrangerer så selv en samtale (dit interview) med en af dem.

3. Godkendelse og betaling
Når intervieweren har godkendt dig, overfører du beløbet (se punkt 8) og kontakter Servassekretæren som giver dig adgang til ServasOnline (servas.org).
Andelskassen Oikos reg. nr. 8418 kontonr. 8929743963.  

4. Opdater ServasOnline
Derefter logger du ind på ServasOnline (servas.org) og udfylder din profil og Letter of Introduction. Det skal være skrevet på engelsk (eller sproget i det land, du vil besøge). Hver person skal have sin egen profil med basale oplysninger og Letter of Introduction. Udfyld alle felter. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal skrive, er der vejledning her.
Når du har skrevet færdig, trykker du "Print your letter" for at lave en PDF af dit Letter of Introduction og se om det er OK. Børn du rejser sammen med kan skrives på i introduktionen, hvor du/I skriver om dig/jer selv.

5. Indsend Letter of Introduction

Indsend Letter of Introduction vedhæftet i en email (eller på papir) til Servassekretæren. Så snart pengene er modtaget, udsteder Servassekretæren eStamp (Servas' elektroniske godkendelsesmærke) i ServasOnline (servas.org), så værter kan se du er godkendt.
Letter of Introduction skal medbringes på rejsen (også gerne i ekstra kopier til at sende/give til værterne.)

Letter of Introduction er gyldigt et år.

6. Sådan finder du værter/værtslister
Log ind på ServasOnline (servas.org) og søg i Find Members. Nogle lande er endnu ikke i ServasOnline. Skriv til Værtslistebiblioteket på denne adresse for at få oplysninger om landenes status og evt få tilsendt PDF-værtlister for lande uden for ServasOnline.

7. Rejserapport og sletning af PDF-værtslister
Skriv gerne en hilsen eller en lille rapport om dine Servas-oplevelser og send den til Værtslistebiblioteket på denne adresse eller skriv direkte på Servas Danmarks facebook.

Når du kommer hjem fra din rejse, skal du snarest slette PDF-værtlister, du har modtaget uden for ServasOnline og smide print ud. Det er ikke tilladt at beholde oplysningerne. Det er for at beskytte værternes oplysninger mod misbrug. Slet dem hvor du har gemt dem og i folderen Overførsler på din computer, tablet og smartphone. Det er vigtigt, at du respekterer reglerne og hjælper os med at beskytte folks private oplysninger.

8. Hvad koster det?
Servas har udgifter til website, porto, telefon samt gebyr for hvert eStamp til Servas International. Derfor skal du betale for medlemskab, eStamp og adgang til ServasOnline (servas.org).

indent

2019 Rejsende
eStamp og brug af ServasOnline: kr. 260 pr. person

Gebyret dækker et helt år fra den eStamp er aktiveret i ServasOnline.

Udlevering/forsendelse af PDF-lister:
Lande uden for ServasOnline: kr. 0 pr. liste.
Lande der findes i ServasOnline: kr. 0 pr. liste.

2019 Vært
Brug af ServasOnline: kr. 0

Værter fornyes årligt d. 1. april i ServasOnline.

2019 Basismedlemmer
Brug af ServasOnline: kr. 40 pr. person

Basismedlemmer fornyes årligt d. 1. april i ServasOnline.

Andelskassen Oikos reg. nr. 8418 kontonr. 8929743963

9. Når du får lyst til en ny Servas rejseoplevelse
Hvis du løbende vedligeholder din profil i ServasOnline (servas.org), er du altid klar til at rejse. Ved den årlige udløbsdato, kontakter du Servas Danmark og indbetaler gebyret. Så fornyer vi din status som rejsende i ServasOnline, og du er klar til at kontakte værter. Du skal selvfølgelig ikke til et interview igen.

Ellers må du starte med betaling og LOI, punkt 3 til 8 ovenfor.

Andelskassen Oikos reg. nr. 8418 kontonr. 8929743963

10. Sådan bliver du vært
Gå ind på ServasOnline servas.org og klik på "How to Join Servas". Vælg "Danmark" og skriv i beskeden, at du vil være vært, om du evt har været medlem før, og udfyld alle felter med din adresse, telefonnummer, m.m.

Er du ny vært, skal du til interview (se punkt 2).

Når intervieweren har godkendt dig, får du adgang til at logge ind på ServasOnline (servas.org) og udfylde din profil. Den skal være skrevet på engelsk. Hver person skal have sin egen profil. Udfyld alle felter. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal skrive, er der vejledning her.

11. Vil du gerne være medlem, men ikke være vært eller rejse lige nu
For et lille årligt gebyr kan du v¾re basismedlem, indtil du er klar til at være vært eller rejse med Servas igen. Skriv til Servassekretæren.
Du bliver automatisk basismedlem, når dit Letter of Introduction er udløbet. Dette basismedlemsskab gælder indtil medlemsåret udløber 31. marts, hvor du vil blive kontaktet af Servas Danmark.
Basismedlemmer modtager Nyhedsbrevet