Hvis menuen ikke vises i venstre side, gå til Startsiden

Servas Danmark OSS Ofte Stillede Spørgsmål 

Opdateret den 20-02-2018

Spørgsmål:
Jeg skal ud at rejse med min veninde. Kan vi ikke blive medlem af Servas, hvis vi ikke vil være værtsfamilie? Vi bor begge to stadig hjemme, og vores forældre vil ikke være værtsfamilie.

Svar:
I Servas Danmark kan man sagtens være rejsende uden at være vært. De allerfleste unge Servasrejsende er ikke værter. På hjemmesiden står der faktisk også: "Der er ikke tale om udveksling, idet en Servasrejsende ikke behøver at være vært."
-------------

Spørgsmål:
Kan man rejse mere end to sammen?

Svar:
I må godt rejse flere end 2 sammen. Alle skal have sin egen profil i ServasOnline og Letter of Introduction skal dække alle. Af værternes oplysninger fremgår det, hvor mange gæster værterne vil have ad gangen.
-------------

Spørgsmål:
Er det sådan, at vores Letter of Introduction kan læses af alle (fx. på internettet), eller er det bare vores bevis på at vi er medlemmer?

Svar:
Letter of Introduction underskrives af sekretæren, når I er godkendt som rejsende. I skal
have originalen med på turen og vise den til værterne. Letter of Introduction kan også ses i ServasOnline, så værterne kan selv checke, om I er gyldige medlemmer.
-------------

Spørgsmål:
Vi har fået adgang til ServasOnline. Kan vi bare begynde at kontakte folk vi finder der?

Svar:
Nej. Først skal jeres Letter of Introduction gøres færdigt.
I en overgangsperiode 2017-18, skal Servassekretæren sætte stamp (klæbemærke)
på og underskrive det for, at det er gyldigt. Der skal også laves eStamp på jeres profil i ServasOnline.

-------------

Spørgsmål:
Vi er to, der skal ud at rejse sammen. Skal vi begge to til samtale?

Svar:
Ja. Det er en helt uformel samtale, som regel hos en dansk Servasvært i
jeres område. Når I er godkendt, får I adgang til værternes oplysninger i ServasOnline eller til værtslister i PDF-format
for de lande, I skal besøge. Oplysningerne er fortrolige og må
ikke vises til andre og filer skal slettes ved hjemkomsten.
-------------

Spørgsmål:
Min veninde og jeg skal køre cross country i USA og jeg kunne tænke mig at vide om vi hver især skal skrive et Letter of Introduction med præsentation eller om vi skal udforme det sammen??

Svar:
I skal lave et Letter of Introduction hver.
Det er også en god idé at have kopier af Letter of Introduction med til værterne på rejsen. Hvis I skriver i forvejen, kan I også vedhæfte en kopi til en e-mail.
-------------

Spørgsmål:
Til sommer drager jeg og en veninde til det nordlige USA, og hvis det er muligt vil vi gerne godkendes til denne lejlighed. Hvis jeg husker rigtigt, er proceduren at man skriver et "letter of introduction" og derefter besøger en dansk Servas-familie, som så eventuelt kan godkende en.
Hvis dette stadig er proceduren, håber jeg at du kan være behjælpelig med at oplyse navnet på en Servas-familie i Københavnsområdet, som vi eventuelt kan kontakte.

Svar:
I skal først klikke på "Join Servas" på servas.org. Når man skal til interview, kan man lave et udkast til Letter of Introduction og tage det med.
Læs endelig reglerne på hjemmesiden, før I udfylder jeres profil i ServasOnline, så I med god samvittighed kan underskrive:
"I have read the Servas info carefully and I will respect the Servas rules."

Når du har klikket på "Join Servas" på servas.org, bliver du kontaktet pr. telefon eller e-mail. Servas Danmark har brug for at høre om du vil v¾re rejsende, om du evt har v¾ret medlem f¿r, og din adresse og telefonnummer. Derefter bliver du kontaktet med navne og adresser på interviewere i dit område samt information om det beløb, du skal indbetale. Du skal så selv arrangere en samtale med en af interviewerne. Tag dit udkast til Letter of Introduction med til interviewet. <
-------------

Spørgsmål:
Jeg rejste for nogle år siden med Servas på min tur til Australien og blev naturligvis godkendt i denne anledning.. hvis jeg igen på et andet tidspunkt ønsker at rejse med Servas, skal jeg så til endnu en samtale.. mv.

Svar:
Letter of Introduction gælder et år. Derefter skal du lave et nyt Letter of Introduction i ServasOnline (se siden Formaliteter) og indsende det, men du skal ikke til en ny samtale.
-------------

Spørgsmål:
Jeg skal rejse i Vietnam her til sommer sammen med en kammerat. Der stod på hjemmesiden, at der nu er nogle få værter i Vietnam, så jeg ville lige høre om det var muligt for os at besøge dem, hvis vi bliver medlemmer?

Svar:
Når I er blevet godkendt som Servasrejsende af sekretæren som beskrevet på hjemmesiden, kan I kontakte værter i de lande, I vil rejse i.
Som rejsende kontakter I selv værter i Vietnam og hører, om de vil have besøg. En vært har til enhver tid lov til at sige nej. Måske har de ikke tid, måske er de for trætte, måske har de lige haft andre Servasrejsende.
Men prøv endelig - det er alle anstrengelserne værd.
-------------

Spørgsmål:
Kan man godt rejse alene.. det ser ud som om alle på OSS-siden er par.

Svar:
Rigtig mange rejser alene - og det er tit også lettere at finde en vært. Som alene-rejsende er det også rigtig rart at komme i kontakt med folk ved at bo hos værterne.
-------------

Spørgsmål:
19. sept. : Er det realistisk, at min kammerat og mig kan nå at komme til samtale, blive godkendt og få kontakt med værter inden den 31. oktober? Det gør heller ikke noget hvis vi først kan få kontakt senere, det er blot selve godkendelsen hos Servas jeg er mest bekymret for. Kan det overhovedet nåes, inden vi rejser i oktober??

Svar:
Hvis I følger proceduren i vejledningen nøje, kan det klares på få dage.
Folk kommer tit i sidste øjeblik, fordi de har hørt om Servas fra venner, som de har fortalt om drømmerejsen, det forstår vi godt. Men kom endelig så hurtigt som muligt. Alle i Servas Danmark arbejder gratis, så man må selvfølgelig vente til en af de lokale interviewere har tid - eller evt. finde en i en anden by.
-------------

Spørgsmål:
1. Vi har min 14-årige lillebror med, er det et problem at være tre personer hos en værtsfamilie? 
2. Skal han også godkendes og skrive Letter of Introduction?

Svar: 
1. Når I er blevet godkendt som Servasrejsende, kan I se i værternes oplysninger hvor mange rejsende de kan modtage.
2. Din lillebror skal skrives på Letter of Introduction i "Children travelling with you above" og så kan I præsentere ham eller han kan selv skrive noget nede i afsnittet "Personal background" .
-------------

Spørgsmål:
Vi er et ægtepar, der gerne vil ud at rejse, men vi har næsten ingen penge. Er Servas noget for os?

Svar: 
Ja, Servas er for alle, der går ind for ideen og formålet. Det gør ikke noget at I ingen penge har, men det må ikke være formålet med Servas at få et "gratis hotel" - både vært og rejsende skal have udbytte af besøget. Som rejsende investerer man sig selv i samværet. I skal nok ikke regne med at kunne finde værter der er parat til at tage imod hele tiden.
-------------

Spørgsmål:
Hvordan bliver jeg vært?

Svar:
DFølg vejledningen på siden Formaliteter.