Servas Danmark GF 2020. Udflugt til Ydby Hedes bronzealdergravhøje

Velkommen til Servas Danmark

- Bo hos de lokale og få nye venner over hele verden

Spørgsmål & Svar

Spørgsmål:
Jeg skal ud at rejse med min veninde. Kan vi blive medlem af Servas, hvis vi ikke vil være værtsfamilie? Vi bor begge to stadig hjemme, og vores forældre vil ikke være værtsfamilie.

Svar:
I Servas Danmark kan man sagtens være rejsende uden at være vært.
——————–

Spørgsmål:
Kan man rejse mere end to sammen?

Svar:
I må godt rejse flere end 2 sammen. Alle skal have sin egen profil i ServasOnline med Letter of Introduction på servas.org. Af værternes oplysninger fremgår det, hvor mange gæster de kan have ad gangen.
——————–

Spørgsmål:
Er det sådan, at vores Letter of Introduction kan læses af alle (fx. på internettet), eller er det bare vores bevis på, at vi er medlemmer? 

Svar:
Letter of Introduction færdiggøres af Servassekretæren i ServasOnline, når I er godkendt som rejsende. I skal have et print med på turen og vise det til værterne. Letter of Introduction kan også ses i ServasOnline, så værterne kan selv checke, om I er gyldige medlemmer. Letter of Introduction kan ikke læses af andre end Servasmedlemmer.
——————–

Spørgsmål: 
Vi har fået adgang til ServasOnline. Kan vi bare begynde at kontakte folk vi finder der?

Svar:
Nej. Først skal jeres Letter of Introduction gøres færdigt med eStamp på jeres profil i ServasOnline på servas.org. Ellers har I ikke dokumentation for, at I er godkendte som Servasrejsende.
——————–

Spørgsmål: 
Vi er to, der skal ud at rejse sammen. Skal vi begge to til samtale?

Svar:
Ja. Det er en helt uformel samtale, som regel hos en dansk Servasvært i jeres område. Når I er godkendt, får I adgang til værternes oplysninger i ServasOnline eller til værtslister i PDF-format for de lande, I skal besøge. Oplysningerne er fortrolige og må ikke vises til andre, og filer skal slettes ved hjemkomsten.
——————–

Spørgsmål:
Vi er to, der skal ud at rejse sammen. Skal vi begge to skrive et Letter of Introduction med præsentation eller kan vi lave det sammen??

Svar:
I skal lave et Letter of Introduction hver. Det er også en god idé at have kopier af Letter of Introduction med til værterne på rejsen. Hvis I skriver i forvejen, kan I også vedhæfte en kopi i en e-mail.
——————–

Spørgsmål:
Vi skal ud og rejse til sommer. Hvordan er proceduren for at lave et “Letter of Introduction” og blive godkendt hos et dansk Servas- medlem?

Svar:
I skal først klikke på “How to join Servas” på servas.org. Skriv i kommentaren om du vil være rejsende, om du evt har været medlem før, og din adresse og telefonnummer.

Når du har klikket på “How to join Servas” på servas.org, bliver du kontaktet pr. telefon eller e-mail. Derefter bliver du kontaktet med navne og adresser på interviewere i dit område samt information om det beløb, du skal indbetale. Når man skal til interview, kan man lave et udkast til Letter of Introduction og tage det med.

Du skal så selv arrangere en samtale med en af interviewerne.
Læs endelig vejledningerne under Bliv Medlem på hjemmesiden, før du udfylder din profil i ServasOnline på servas.org, så du med god samvittighed kan underskrive: “I have read the Servas info carefully and I will respect the Servas rules.”
——————–

Spørgsmål:
Jeg rejste for nogle år siden med Servas og blev naturligvis godkendt i denne anledning. Hvis jeg igen på et andet tidspunkt ønsker at rejse med Servas, skal jeg så til endnu en samtale mv.

Svar:
Dit Letter of Introduction gælder et år fra godkendelsesdatoen. Derefter skal du opdatere dit nyt Letter of Introduction i ServasOnline på servas.org og bede Servassekretæren sætte nyt eStamp på det, men du skal ikke til en ny samtale.
——————–

Spørgsmål:
Jeg skal rejse i Vietnam her til sommer. Der stod på hjemmesiden, at der nu er nogle få værter i Vietnam, så jeg ville lige høre om det var muligt for os at besøge dem, hvis vi bliver medlemmer?

Svar:
Når I er blevet godkendt som Servasrejsende af Servassekretæren, kan I kontakte værter i de lande, I vil rejse i. Som rejsende kontakter I selv værter i Vietnam og hører, om de vil have besøg. En vært har til enhver tid lov til at sige nej.
——————–

Spørgsmål:
Kan man godt rejse alene? Det ser ud som om Servas henvender sig til par.

Svar:
Du kan sagtens rejse alene. Rigtig mange rejser alene – og det er tit også lettere at finde en vært. Som alene-rejsende er det også rigtig rart at komme i kontakt med folk ved at bo hos Servasværter.
——————–

Spørgsmål:
Er det realistisk, at min kammerat og mig kan nå at komme til samtale, blive godkendt og få kontakt med værter inden vi rejser om 14 dage?

Svar:
Hvis I følger op ved at kontakte intervieweren med det samme og skrive Letter of Introduction hurtigst muligt, og lave en aftale med en interviewer, kan det klares på få dage (hvis de frivillige er hjemme). 

Folk kommer tit i sidste øjeblik, fordi de har hørt om Servas fra venner, som de har fortalt om drømmerejsen; det forstår vi godt. Men kom endelig så tidligt som muligt. Alle i Servas Danmark arbejder gratis, så man må selvfølgelig vente til en af de lokale interviewere har tid – eller evt. finde en i en anden by.
——————–

Spørgsmål:

Svar:

Spørgsmål:
Vi er et ægtepar, der gerne vil ud at rejse, men vi har næsten ingen penge. Er Servas noget for os?

Svar: 
Ja, Servas er for alle, der går ind for ideen og formålet. Det gør ikke noget, at I ikke har ret mange penge, men vi anbefale ikke at planlægge med Servas som “gratis hotel” – dels kan man ikke forvente at finde værter alle steder, dels forventes det at både vært og rejsende skal have udbytte af besøget. Som rejsende investerer man sig selv i samværet, og værten kan have lagt planer for besøget.
——————–

Spørgsmål:
Hvordan bliver jeg vært?

Svar:
Du skal først klikke på “How to join Servas” på servas.org.
Læs endelig vejledningerne under Bliv Medlem på hjemmesiden.