Servas Danmark GF 2020. Udflugt til Ydby Hedes bronzealdergravhøje

Velkommen til Servas Danmark

- Bo hos de lokale og få nye venner over hele verden

Mexico: Udviklingsland og moderne samfund

Wolfgang Böhme rejste rundt med rygsæk i Mexico i fire uger

Af Wolfgang Böhme 

Lav link til artiklen

4 ugers rundrejse, alene med rygsæk og bus fra Mexico City til Cancun for at lære landet og folket at kende og ikke mindst øve spansk. Tog en rute i det sydlige Mexico, det er et stort land og i den sydlige halvdel skulle der ikke være væsentlige problemer med sikkerheden. 

Jeg har ikke oplevet Mexico som et særlig farlig sted, der er enorm security overalt og ellers gælder sund fornuft!  Det er nok mest trafikken og de mange hunde man skal passe på med, hvis man skal være der i længere tid eller skal ude på landet kan en rabies vaccination hjemmefra være en god ide, malariaforebyggelse

Mexico er en vild blanding af udviklingsland og moderne samfund, man kan ofte blive i tvivl flere gange om dagen. Og det er meget anderledes end Europa! 

Mexicanerne er absolut familiemennesker og når de er på stranden er der som regel mindst fire generationer der er med.

 Mexico city er bare en enorm by, uendelig stor, men centrum kan godt opleves på gåben og der er en god Metro. Der er mange mennesker og masser af politi i en slags kampuniform, jeg har ikke følt mig utryg på noget tidspunkt. Man spadserer dog ikke rundt udenfor centrum om natten.

Havde kontaktet nogle fra Servas listen, de var desværre ikke hjem men sendte hjælpsomme emails og tips. Boede på hotel Marlowe, kan anbefales, specielt restauranten!

 Herefter besøgte jeg Servas folk i Puebla, det var faktisk deres datter der var medlem i Servas og hun studerede pt.  Tyskland. Men hendes forældre, der var min alder bød mig velkommen og tilbragte 2 dage sammen, hvor de stort set kørte rundt med mig hele tiden, viste mig Puebla og Cholula og gjorde mig bekendt med alt mulig mad, kutymer, bedsteforældre osv. Det var intensivt med det spanske som jeg havde glemt lidt af, men det gik, var sjovt og lærerigt.

Det var heldigvis en weekend jeg var der.

 Tog herefter til byen Oaxaca. Servas medlemmet der reagerede ikke på henv. på e-mail og jeg boede på hotel Trebol, kan også anbefales. Meget flot by fyldt med farver, musik og mad, pas på du ikke tager for meget på!!

 Herefter videre til Stillehavskysten. Det var påkrævet efter alle de byer, landede efter en flot tur gennem bjergene i Puerto Escondido,  som er en hygglig, mellemstor by med en enorm flot strand med store bølger og mange der surfer. Tog her et dykkerkursus på Puerto Dive Center, kan anbefales. Boede i Cabanas Pepe, lille familiehotel der ligger meget godt i forhold til mange ting. De havde også en søn der læste til ingeniør i Puebla og gerne ville komme på studietur til Tyskland (der er en stor Volkswagen fabrik i Puebla).

 Syd for Puerto Escondido besøgte jeg San Agustinillo, en lille landsby ved stranden, meget flot. Blev desværre bidt lidt af en hund om natten, det var lav risiko, men jeg skulle alligevel have rabiesvaccinationer fire gange. Det blev jeg på sundhedscentret i Puerto Escondido, dette har forlænget opholdet i byen med en uge med det gjorde ikke så meget, da det meget smuk der.

 Efterfølgende videre til Chiapas højlandet hvor der bor mange oprindelige mexicanere, byen San Christobal de las Casas er utrolig flot og man kan trekke, cykle og besøge landsbyer fx Chomula hvor tingene er meget anderledes og superspændende.  Klimaet her er som DK om sommeren og det gør godt efter troperne på kysten.

 Til sidst gik turen til Cancun som er en lidt stor og kaotisk by, folk er lidt mere fikseret på penge end venlighed, der er rigtig mange og store, dyre turisthoteller på stranden i denne del af landet. 

Men man kan bare sejle 1/2 time ud til Isla Mujeres som er ren paradis,  komme væk fra al by-bøvl. I Cancun boede jeg på Mundo Joven Hostal som har flotte dobbeltværelser, terrasse, jacuzzi og bar på taget. 

 Når man er undervejs finder man ud af hvor mange andre der faktisk er, der rejser rundt, alle aldre og mange alene. Hvis man har lyst, er det nemt at få kontakt, møde andre og udveksle informationer ved fx at indlogere sig på hostels (som alle udover sovesal også har ofte meget flotte enkelt og  dobbeltværelser til gode priser). Ellers kan man indlogere sig hvor mexicanerne bor (ofte med storfamilier) og møde lokale, det er nemt at snakke med og venlige. De glæder sig hvis man kan lidt spansk. Der er masser af spansk kurser i Mexico hvis man vil forbedre sit sprog, muligheder for at trekke, vandre, cykle ud i naturen og deltage i organiserede udflugter hvis an har lyst.

 Servas medlemmer koncentrerer sig meget i Mexico city og det er lidt tyndt andre steder.

Jeg havde en flot kontakt med Servas medlemmer og 2 mislykkede, det kan skydes kort varsel da turen med vilje ikke var helt nøjagtig planlagt. Hvis man vil besøge Servas folk skal man være sikker man kan kommunikere sammen og skal være forberedt på at blive integreret i familien.